Thursday, June 30, 2011

Mawi, Akhil Hayy, Imam Muda - HambaMu (Lagu Tema Imam Muda)



Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa


Buat peminat Imam Muda jangan lupa saksikan Medan Imam Muda 2 setiap hari jumaat jam 9 malam sehingga 10 malam live di Astro Oasis saluran 106.

Siapakah Pemilik Tulang Rusukku...





Salam Semua..
Alhamdulillah kerana saya masih lagi dikurniakan kudrat untuk menulis di blog yang tidak seberapa ini.. Lately ni aku amat obses terhadap tulang rusuk, jika korg perasan terdapat 3 entry berkisar tentang tulang rusuk, kesemuanya aku copy and paste dengan izin owner blog tersebut. kali ini aku nk try sendiri menulis tentang tulang rusuk ini. 

aku kaji benda ini tp terdapat beberapa versi contonya dari pandayelled.wordpress.com

Dalam sebuah hadis yang sahih yang direkodkan oleh Bukhari dan Muslim, nabi berkata,

“Aku berwasiat kepada kamu supaya menjaga wanita dengan sebaik-baiknya kerana mereka dijadikan daripada tulang rusuk dan sebengkok-bengkok tulang rusuk adalah yang di bahagian teratas. Sekiranya kamu cuba meluruskannya, kamu akan mematahkannya dan sekiranya kamu membiarkannya akan terus bengkok selama-lamanya. Jesteru, berpesan-pesanlah tentang wanita (dengan kebaikan).”

Adakah ayat ini bermaksud bahawa wanita secara umumnya dijadikan oleh Allah daripada tulang rusuk lelaki? Sebenarnya,di dalam A-Quran Allah menyatakan dengan jelas manusia sebenarnya berasal dari nutfah (iaitu air mani yang sedikit) yang bercampur dengan benih wanita, kecuali nabi Adam yang berasal daripada tanah. Berhubung dengan ini dalam surah Al-Haj ayat 5 Allah menjelaskan

“Wahai manusia apabila kamu meragui hari kebangkitan (maka ingatlah) kami menciptamu dari tanah , dan kemudian daripada nutfah.”

Oleh kerana kenyataan Al-Quran berhubung dengan kejadian manusia begitu jelas sekali, hadis tidak dapat mencanggahinya. Jesteru hadis ini, yang menyatakan wanita berasal dari tulang rusuk lelaki, tidak dapat ditafsirkan dari bentuk yang mencanggahi Al-Quran. Sebenarnya, fokus hadis ini bukannya berkenaan asal-usul kejadian wanita sebaliknya berkenaan kepentingan menghormati dan menjaga wanita dengan baik. Jesteru, di dalam kitab Riadus Solihin, Imam Nawawi meletakkan hadis ini di dalam bab ‘Wasiat Untuk Menjaga Kaum Wanita Dengan Baik’.
Di dalam kitab Dalilul Falihin, diriwayatkan bahawa Imam Qurtubi berkata,

“Wanita dicipta dalam batas dan keadaan seperti tulang rusuk,”

 mungkin sudah sedikit jelas dengan maklumat di ataskan?? 

saya ingin mengajak untuk kita merenung akan kejadian manusia yang terdiri dari lelaki dan perempuan. Ini kerana terdapat perbezaan antara keduanya bukan sahaja dari segi fizikal tetapi emosi.

Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya,, Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.
 
Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani). Oleh karena itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikan nya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua.
Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut. 

Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksud nya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki.

Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu berarti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang..


andai kamu tulang rusukku yang hilang kembalilah padaku sayang

dan


Sesungguhnya aku sentiasa menunggu
Menanti dan berdoa agar dipertemukan denganmu.. amin
 

Sperma : [bukan entry tak lucah]

sebenarnya ni entry gua tujukan kepada lelaki, tapi sebab ramai juga perempuan yang baca apa kata hangpa yang perempuan ni tolong sampaikan apa yang gua tulis ni kat pakwe, suami, adik, abang masing-masing..
hehe
pirst of oll, kita semua sedia maklum, sperma ni ada macam-macam jenis.. Kalau kat negara barat, depa siap ada Bank Sperma lagi untuk simpan sperma-sperma yang berkualiti.. macam mana diaorang tentukan kualiti sperma itu gua tak pasti.. yang gua pasti sperma ni ada macam-macam kualiti.. oke ayat gua macam tambi dah.
Dan gua juga pernah dengar kawan gua cakap, 


"lebih baik masturbate daripada buat zina"

"hukum masturbate ni harus"

"daripada duk buat bukan-bukan dengan awek lebih baik kita buat bukan-bukan dengan kemaluan sendiri"

*apekejadah ini semua bang?*

pada suatu hari, dalam kemaluan seorang lelaki, para sperma bercakap sesama mereka.. macam mana mereka boleh berkomunikasi lu orang jangan duk pikir sangat.. kalau pikir banyak-banyak takut jadi gila babi pula. haha.. 





tiba-tiba, tuan kepada sperma-sperma berkualiti ini terbaca, tertengok, terpandang bahan-bahan lucah yang penuh kat internet.. dan tamat lah riwayat sperma-sperma berkualiti tersebut.. dengan hanya satu pancutan ke arah dinding maka ustaz, professor, dan juga blogger taf mati begitu sahaja..

gambar pancut dinding terpaksa gua cancel.. buruk benor lukisannya. 

dan yang tinggal hanyalah sperma biasa-biasa sahaja..



kan dah rugi zuriat yang berkualiti tu.. takkan nak bazirkan dalam jamban? dan jangan bazirkan kepada orang yang tak sepatutnya tahu?


"tapi abang fahmi hakkim, kalau yang terpancut kat dinding tu sperma tak berkualiti camne?"


"apakejadah punya soalan, mati pucuk baru tau hang ni"


"Hang ni bajet tak pernah pancut dinding je fahmi hakkim.. "





credit to terbangtinggitinggi

Wahai Pemilik Tulang Rusukku...



Wahai pemilik tulang rusukku
Sesungguhnya aku sentiasa menunggu
Menanti dan berdoa agar dipertemukan denganmu
Dalam setiap detik saat yang terus berlalu
Aku terus menjadi perindu
Yang sentiasa memperbaiki diriku
Agar menjadi suri terbaikmu
Biarpun masa bagaikan cemburu
Aku terus menunggu dan menunggu
Tidak sekali aku rasa jemu
Kerana aku sentiasa sematkan dalam hatiku
Kau juga sedang berusaha mencariku
Sambil terus mempersiapkan dirimu
Untuk menjadi yang terbaik buatku
Walau aku tidak pernah tahu
Siapakah dia pemilik tulang rusukku...


Wahai para gadis yang resah menunggu, la tahzan kerana jodoh...
Insya'Allah Dia akan mempertemukan kamu dengan pemilik tulang rusukmu bila sudah tiba masanya...
Dalam waktu itu, teruskan mencari dan menjadi yang terbaik buatnya...




credit to sunahsukasakura

Wednesday, June 29, 2011

Ujian Dementia..

Betapa cekapnya anda!!

Di bawah ada (4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?


Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda.....




Ready? GO!!! (lihat bawah)












Soalan Pertama:


A
nda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?





~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?



Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah)



~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?


Adakah anda pantas dan cerdek, tidak begitu rupanya.?







Soalan Ketiga:

S
oalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah...



Ambil 1000 dan campur 40. Sekarang campur lagi 1000
. Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 20... Campur lagi 1000 . Campur lagi 10... Berapa kah jumlah semua?


Lihat bawah untuk ...jawapan.. ..










~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~



Adakah jawapan anda 5000 ?


Jawapan sebanar adalah 4100.




Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba .




Soalan keempat:


Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?







~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~


Adakah jawapan anda
Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya
Mary. Baca semula soalan!



Okay, cuba jawab soalan bonus:


S
orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?









~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~





Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati
Mudah sahaja.


HANTARKAN KEPADA BIJAK PANDAI YANG LAIN ATAU KEPADA YANG MERASKAN DIRI MEREKA BIJAK.

Selamat bergembira.. ... bye.!!

Wordless Wednesday..

Salam semua... 

the another WW for today
dua2 cute hehehe....



Wordless Wednesday..

salam semua..


si comel bersama itiknya hehe



Wordless Wednesday..

Salam..



untungnya dapat ditaja huhu...






Aksesori Impian Ketika Aku Main Rugby Dulu..

Salam Semua..
kali ni aku nk bercerita tentang sukan. sukan yang aku join dulu masa sekolah. actually dulu masa sekolah rendah aku main bola sepak sampai aku mewakili daerah hahaha.. tapi bila masuk sekolah menengah lebih cenderung nk main ragbi haha ntah tak tau kenapa mungkin sebab ragbi ni lebih taktikal or lebih gentlemen haha..

dulu student takde duit kan nk beli aksesori ragbi ni, but dulu pun pakai yang cikai2 je, aku ingat dulu but 1st aku brand topper then 2nd ambros pastu yg paling aku sayang but kronos kaler putih huhu but lagend abes, pastu ada duit sikit aku beli but adidas predator yang mcm david beckham pakai..

tapi kali ni aku nk bgtau korg semua aksesori ragbu ragbi yang paling aku admire nk pakai bila ada game2 besar haha


benda paling aku nk pakai jersey ni.. jersey MALAYSIA!!!!




2nd aku nk pakai inner canterbury ni fuhh memang terbaeklah peluh serap abes 



 pastu seluar pendek canter yang smart nk mampos ni hahaha



 but ni aku paling admire, tinggalkan adidas predator david beckham haha evan kaler pink aku tak kesah janji but ni tersarung pada kaki aku



 tak pernah lagi dapat swing bola ragbi canter ni, paling best pon dulu dapat swing bola gilbert je



dan jenama yang paling-paling aku admire untuk barangan ragbi adalah...

yeeaahhhhhhh!!!!
hajat mungkin tercapai 1 hari nanti insyaAllah.. amin..






Tuesday, June 28, 2011

tinta ''KETIKA'' untuk semua...

Salam semua..
 tadi bila tengah2 berblogjogging sy tertarik dgn 1 entry ini  tinta "KETIKA" untuk semua
 so saya ingin kongsi dgn anda semua...

 Bersedialah untuk saat dan detik ketika.....


Ketika akan menikah
  • Janganlah mencari isteri, tetapi carilah ibu bagi anak-anak kita.
  • Janganlah mencari suami, tetapi carilah ayah bagi anak-anak kita. 
Ketika melamar
  • anda bukan sedang meminta kepada orangtua/wali si gadis, tetapi meminta kepada tuhan melalui orangtua/wali si gadis. 

Ketika menikah



  • Anda berdua bukan menikah di hadapan tok kadi /penghulu, tetapi menikah di hadapan tuhan. 

Ketika majlis pernikahan



  • Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoakan anda, karena anda harus berpikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berpikir untuk bercerai karena menyia-nyiakan doa mereka. 

Sejak malam pertama


  • Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat 

Selama menempuh hidup berkeluarga


  • Sadarilah bahwa jalan yang akan dilalui tidak melulu jalan bertabur bunga tapi juga semak belukar yang penuh dengan onak dan duri 

Ketika keadaan rumah tangga kucar kacir.


  • Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justeru semakin erat berpegangan tangan. Kerana Tuhan ciptakan celah antara 5 jari manusia,untuk genggaman erat antara manusia…

Ketika belum memiliki anak


  • Cintailah isteri atau suami anda 100%. 

Ketika telah memiliki anak


  • Jangan bagi cinta anda kepada (suami) isteri dan anak anda, tetapi cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%. 

Ketika ekonomi keluarga belum kukuh..


  • Yakinlah bahwa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri. 

Ketika ekonomi kukuh.


  • jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita. 

Ketika anda adalah suami


  • Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggung jawab apabila isteri memerlukan pertolongan anda. 

Ketika anda adalah isteri


  • Tetaplah perjalan sebagai isteri dengan gemulai dan lemah lembut, tetapi selalu berjaya menyelesaikan semua pekerjaan. 

Ketika mendidik anak


  • Jangan pernah berfikir bahwa orang tua yang baik adalah orang tua yang tidak pernah marah kepada anak, karena orang tua yang baik adalah orang tua yang jujur kepada anak. 

Ketika anak bermasalah


  • Yakinlah bahwa tidak ada seorang anakpun yang tidak mau bekerjasama dengan orang tua, yang ada adalah anak yang merasa tidak di beri perhatian oleh orangtua nya. 

Ketika memilih potret keluarga


  • Pilihlah potret keluarga yang berada dalam proses pertumbuhan menuju potret keluarga beriman. 

Ketika ingin suasana harmonis:
 
Gunakanlah formula 6 k :


  •  Ketakwaan
  •  Kasih sayang
  •  Kesetiaan
  •  Komunikasi romantis
  •  Keterbukaan
  •  Kejujuran


Monday, June 27, 2011

Lagu Puisi Kopratasa - Kekasih


salam..
puisi ni aku bg kat awek aku dulu masa mula-mula kami kapel..
tiba2 teringatkan dia aku post puisi ini skali dgn lagunya..
saya masih rindukan awak...

akan ku pintal buih-buih
menjadi tali mengikatmu

akan ku anyam gelombang-gelombang
menjadi hamparan
ranjang tidurmu

akan kutenun awan-gemawan
menjadi selendang
menudungi rambutmu

akan kujahit bayu gunung
menjadi baju
pakaian malammu

akan kupetik bintang timur
menjadi keronsang
menyinari dadamu

akan kujolok bulan gerhana
menjadi lampu
menyuluhi rindu

akan kurebahkan matari
menjadi laut malammu
menghirup sakar madumu
kekasih , hitunglah mimpi
yang membunuh realiti
dengan syurga ilusi



Sunday, June 26, 2011

Sungguh Memotivasikan Aku

 Salam semua..
Alhamdulilah syukur kehadrat Allah kerana saya masih lagi bernafas untuk meneruskan hidup yang penuh liku dan ranjau.. tadi ketika sedang sedap melayan fb tiba2 sata tertarik dgn kata-kata seorang teman saya tentang kehilangan cintanya.. memberikan sedikit motivasi kepada saya untuk terus tabah menghadapi dugaan dan cabaran ketika ini.. dibawah ini adalah lampiran yang saya print screen kan untuk tatapan anda semua..

tiada cinta bukan bermakna kita hilang segalanya

maaf nama sahabat saya perlu di highlight kan..
tanpa keberanian mimpi tidak bermakna haha xde kaitan

Saturday, June 25, 2011

OST Suara Kekasih - Bila Bunga Berguguran



Ditiup angin senja
Bunga-bunga berguguran
Di dalam keindahan tiada lagi cahaya
Hilanglah seri penghias taman

Kelopak bagai sutera
Bumi tandus tiada bermaya
Hilanglah keharuman tiada lagi berseri
Bunga layu di pangkuan ini

Di manakah jejari yang sering menanti
Untuk menyuntingmu ketika kau mekar mewangi
Dititis embun pagi
Kau tak mungkin mekar kembali

Di ruang warna senja
Dan bunga-bunga berguguran
Hilanglah kemegahan cahaya penerang zaman
Setelah bunga jatuh berserakan…

Kau Pergi Jua - Adam Ahmad



Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Wajahmu
Mengapa sering terbayang dimataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku
Sayangku
Tahukah kau didalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Ingin kusuntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku

Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi
Kau pergi jua
Setelah cinta ku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali…

Thursday, June 23, 2011

Antara Kad-Kad Yang Aku Pernah Bagi Kat Awek Aku..

Salam..
 Entry kali ni aku nk cerita pasal kad-kad yang pernah aku bg kat awek aku@ ex aku, evan aku dengan rela hati tak nak putus tp dia yang berkeras gak nk putus so aku tak relakan pemergian dia dari sisi aku huk2.. (ayat xleh blah) huhuhu.... ada 3 ke 4 keping kad aku pernah bg e.g kad raya, kad mintak maaf, kad birthday and kad luahan perasaan hehehe.. so kat bawah ni aku letak kan kad2 yang pernah aku bg kat awek aku @ ex aku huk2...

sampul surat.. maaf nama terpaksa di highlight kan hehe

kad raya

from: ABANG

Harapan bla bla bla

happy belated birthday actually, i'm sorry my dear

sumting bla bla bla

i will always L.O.V.E you

salam sayang: ABANG




Monday, June 20, 2011

Kerja...

Salam..
kali ni saya nk tunjuk sikit bidang kerja saya hehe.. macam budak2 praktikal yang lain sibuk menupload gambar-gambar mereka di site, so saya pun nk tunjuk sikit gambar-gambar saya kat site hehe










Friday, June 17, 2011

Road To... 2nd Edition

salam..
entry kali ni nak cerita pasal road trip kami ke Cameron Highlands.. Taknak banyak cakap, saya paparkan gambar2 kami ketika bercuti hehe..
pagi sebelum bergerak
 
apartment di cameron

sebelum bergerak ke boh plantation, sempat lg posing

dadih strawberry nyum2

with haikal

strawberry park

sy support kumpulan jambu

with haziq

subhanallah

peace yarhh

@ smoke house

hensem haaha


paman+hayyan+haziq

dua2 comel huhu

ammar hayyan
@ strawberry park al-mashoor

gadis bunga

haikal dan kobis

my sis and her daughter

my sis family

atuk n haikal

BOH plantation

cantekk gambar ni

kakak dan adikku

anak soleh

budget je ni huhu

ladang teh

haha

kami ensem

peace

saya haniff

peace lagi

all blacks

kami bercuti

gunung-ganang

sungei palas

i belive i can fly

6

candid??

adik-beradik

cecah choc

selamat hari bapa abah

Tok Gajah..

sesi Q&A..

Get widget here

Langsung Atau Tidak Langsung...

Segala nukilan di dalam blog ini adalah milik penuh empunya blog..

Dan saya akui ada juga copy paste dari blog-blog yang lain.. kisah-kisah disini bukanlah luahan rasa empunya blog tetapi hanya sekadar berkongsi rasa..

Kadang-kadang takut disalah erti..
segala kemusykilan boleh email saya

mohdhaniffmohdsani@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...