Friday, December 16, 2011

Anterior Cruciate Ligamen (ACL)


Anterior cruciate ligamen (ACL)

dah 8 tahun aku tak rasa seksa macam ni, tiba-tiba pulak isnin lepas rasa macam sumting wrong kat lutut kiri aku ni.. 
agaknya sebab aku berdiri lama sangat kot masa dinner PEKA ahad lepas..
gambar kat atas ni masa aku form 5, injured sebab ada org terjah lutut aku 
lutut belaga lutut tp lutut aku tak ready utk terima hentakan sebab tu aku yang parah hahaha
ada la dekat 1 botol spray aku sembur tp tak hilang2 jugak sakitnya..
sekarang bertongkat aku pergi class
seksa wooo...




aku terasa sakit kat Patellar Tendon
tak kan ligament koyak lagi kot
sem lepas ligament ankle dah putus
sem ni mintak2 tak nak la kan..
dah byk pain killer aku telan tp tak jalan gak..
operation?? 
wahhhhhhh
tak nak tak nak huhuhu


ni gaku google td ada jumpe image lutut yg baru operate
ngeri kan..


ni gambar latest aku huhu 
byk beaza tak dgn gambar kat atas sekali 
sekarang aku dah tak aktif bersukan
injury je memanjang
lutut dgn ankle nak pakai lama kan
so kat bawah ni aku bg link beberapa blog yang explain lg lanjut tentang ACL ni




Monday, December 5, 2011

Speechless..

Teks Ucapan Terakhir Sebagai Timbalan Presiden PEKA..



Terima kasih kepada pengerusi majlis, yang dihormati presiden peka saudara ryo, majlis tertinggi peka penggal 2010/2011, calon-calon yg bertanding serta ahli-ahli peka sekalian
Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam perpaduan..
Selamat datang ke mesyuarat agung tahunan peka 2011 dan malam pemilihan baru majlis tertinggi peka penggal 2011/2012. Dalam mesyuarat agung tahunan ini kami akan menerangkan aktiviti yang telah dianjurkan oleh peka, dan seperti yang telah tetapkan penerangan aktiviti ini akan diterangkan oleh presiden kita sendiri iaitu saudara ryo sebentar lagi.
Melihat kepada sambutan pada malam ini, kita seharusnya bersyukur kerana peka masih mampu memain peranan sejak 19 tahun yang lalu dan sentiasa melalui perubahan dengan merencanakan pelbagai aktiviti dan program yang bermanfaat kepada mahasiswa fka am nya dan universiti khususnya. Jika diamati secara mendalam, kita perlu akui bahawa nilai kesukarelawanan dan bekerjasama dalam persatuan ini masih banyak yang perlu dilakukan bagi mengukuh dan memperkasakan budaya positif ini.
Disini saya akan menerangkan sedikit Majlis tertinggi peka iaitu diketuai jawatan presiden, dibantu pula dengan timb.presiden yang memantau pengurusan persatuan dan naib.presiden memantau aktiviti persatuan dan dikukuhkan lg dengan setiausaha agung dan bendahari kehormat. Pada penggal ini peka memiliki 7 portfolio yg diketuai oleh pengarah dan timbalan pengarah. Portfolio tersebut adalah global corporate relation, R&D, social and welfare student (excos), promotion and marketing (pro-mark), recreation and activity (react), Islamic welfare and spiritual development dan isd.
Untuk penggal ini kami barisan exco telah membuat beberapa perubahan dimana terdapat portfolio yang digugurkan dan diganti baru manakala ada penambahan portfolio, ini diputuskan supaya peka dapat mengorak langkah lebih ke hadapan dalam mengharungi cabaran yang mendatang..
Portfolio yang digugurkan adalah kerohanian dan, ia diganti dengan portfolio multimedia, public relation dan 3p iaitu penerangan, penerbitan dan penyiaran. Di harapkan portfolio ini dapat membantu peka dalam merealisasikan RRP yang telah direncanakan sehingga tahun 2020..
Diharapkan calon-calon yang menang malam ini dapat memegang amanah ini dengan sebaiknya, merealisasikan apa yang telah dirancang, menjaga kabajikan ahli-ahli peka. Kepada yang tidak Berjaya jangan jadikan kegagalan ini sebagai penghalang untuk membantu rakan2 exco anda, bersama2 kita menaikkan nama peka segah persatuan-persatuan yang lain..
Akhir kata jutaan terima kasih kepada ahli2 peka yg hadir pada malam ini, sesungguhnya yang buruk itu datang dari saya dan yang terbaik itu datang dari Allah s.w.t
Salam..

Mohd Haniff Mohd Sani
Timbalan Presiden PEKA 2011

Monday, November 14, 2011

Quote For Today...

Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Menintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,
Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh….


Friday, November 11, 2011

8888...



hari ni orang lain sebok nk kecoh pasal tarikh 11/11/11
ni aku nak kecoh pasal meter motor aku pulak
8888
kaya kaya kaya kaya 
hahahaha 
sebenarnya nak citer pasal moto baru tapi nantilah tunggu entry terbaru

p/s: jangan terlalu taksub dengan nombor... umur pun hanyalah angka, bila2 je kita dipanggil untuk menghadapNya.

Tragedi 8/11/2011




Honda City yang remuk dilanggar hindu yang mabuk

kejadian yang menyayat hati
Alhamdulillah kesemua penumpang selamat tapi mereka mengalami kecederaan ringan
abg ipar aku je yang cedera parah, betis kanannya patah manakala tulang peha juga patah 3
kejadian berlaku di km37 jalan puncak alam-shah alam
dilanggar oleh Toyota Camry yang dipandu Hindu MABUK!!

keadaan abg ipar aku masih lg ditempatkan di ICU Hospital Sg.Buloh
itu pun permintaan kakak aku yang nak husbandnya ditransfer ke Hospital Pakar Ampang Puteri
doakan supaya mereka tabah menghadapi dugaan dari Allah..
aku mintak sangat korang yang driving ni drive dengan selamat
jangan bahayakan keselamatan orang lain
dalam kes ini evan kita dah bawak cermat pun tp bila orang lain cuai pun kita kena jugak
jangan salahkan takdir

kepada Hindu MABUK tu hidup ko tak selamat
ko nak mampus pun jangan la libatkan orang lain
pergi mampos sorang2!!!
6 nyawa nak bandingkan dengan ko sorang memang xbebaloi lah

to kak lina
semoga tabah hadapi dugaan yang menimpa
Allah menguji kita sebagai umatNya supaya sentiasa meningatiNya
kuatkan semangat
kami sentiasa berada disamping family kak lina
untuk Haikal, Ayra, Haziq & Hayyan
be strong sayang
paman ada untuk korang..


Wednesday, November 2, 2011

Cari Benda Tersembunyi....


cari enam benda yang tersembunyi hahahaha
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


dalam test okk!!
 haha sempoi la lecturer teori structure aku ni huhu..

Monday, October 17, 2011

Jangan Perlekehkan Orang Lain..

aku geram betol dengan budak ni.. dah banyak kali dia post pasal merokok kat fb tapi masalahnya dia post kat group pulak tu, taknak pulak post kat wall sendiri, mungkin orang sekeliling dia pun adalah smoker then bila dia menyalak utk cakap i hate smoker kang terus geng2 motor ganas dia tu terus island kan dia..

nk tegur tak salah.. aku ulang TAK SALAH tapi cara ko tu memperlekehkan orang tau tak!! haa kan aku dah angin tiba2.. ko tak merokok ok fine, then ko nak menyalak cakap smoker ni dumn!! oh shit man.. tak silap aku dulu aku ada dgr mamat ni ban user2 android ni tapi aku tak amek pot sebab tau perangai celaka dia ni then aku pun tak pakai smartphone wuahhahahaha.. at last tup2 dgr dia pun pakai android.. tak ke fuck macam tu?? bro lu dulu kuat giler ludah sampai kuat kahak bro tp ludah lu kene kat muka!! apecer??? sebab lu ludah ke langit bro!!!

so aku berpesan pada kawan2 dan aku sendiri, jangan pandang hina pada seseorang or klik yang korang rasa xselesa.. yup memang tak selesa, korang leh protes tindakan dorang tu tapi jangan sampai buat dorang ni macam tade PERASAAN ok!!! dah ko benci smoker2 ni so ko jangan la kawan dgn dorang, abes crite kan??? nak jadi hero kot, nak post benda2 yang leh aweks2 ni cair kat ko?? motif??? wadefak bro!!

kat group fb section aku tgh panas pasal benda ni then dia pon dah stop untuk post benda2 macam tu tapiiiii dengar criter kat twitter dia dah dia tweet macam2.. lantak ko lah janji ko bahagia dengan hidup ko, jangan sampai 1 hari lu kene game dengan budak2 kelas sudah.. ni aku nk tunjuk kat korang bahawasanya kawan2 motor dia pon smoker gak so aku serah kat korang untuk menilai dia ni macam mana... manusia tak perfect bro so jangan under estimate insan2 yang ko rasa dorang tak SETARAF dengan ko!!



Thursday, September 15, 2011

Quote For Today..


Jika kau bakal menjadi seorang DOKTOR kelak,maka rawatlah hati2 manusia yang kian terpesong jauh daripada Agama tercinta.

Jika kau bakal menjadi seorang ARKITEK kelak,maka lakarlah sinar Islam yang mampu menyinari kehidupan setiap Muslim.

Jika kau bakal menjadi seorang JURUTERA kelak,
maka binalah satu ukhuwah yang kukuh antara umat Islam itu.

Jika kau bakal menjadi seorang PEGUAM kelak,
maka pertahan...kanlah Islam dimata dunia

Jika kau bakal menjadi seorang JURUTERBANG kelak,
maka pandulah manusia untuk kembali ke jalan yang diredhai-NYA.

Jika kau bakal menjadi seorang POLIS kelak,
maka awasilah umat Islam daripada terus memungkiri Tuhan yang Maha Pencipta.

Jika kau bakal menjadi seorang PENSYARAH kelak,
maka didiklah anak bangsa untuk menjadi Muslim yang berjaya.

Jika kau bakal menjadi seorang AKAUNTAN kelak,maka sedarkanlah manusia bahawa pahala ALLAH itu lebih mewah daripada segala-galanya.

Jika kau bakal menjadi seorang GURU kelak,maka bentukkanlah acuan sempurna dalam sanubari anak didik mereka.

Monday, September 5, 2011

Quote For Today..





"aku terima nikahnya dengan si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..."
bunyi macam senang kan?? tapi ini erti sebenarnya

"aku tanggung dosa-dosa sidia dari ibubapanya, apa saja dosa yang dia buat, dari terdedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibubapanya tanggung, aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. kalau gagal maka aku fasik, dayus dan rela masuk neraka dan malaikat Zaanabiyah melibas aku hingga pecah badan aku"




Cinta Kau Dan Aku By Siti Rosmizah


Mampukah seorang tomboi menerima cinta lelaki yang juga bosnya...


"Apa, jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat kau tu jantan ke nak jadi driver", marah Mak Timah.


"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikann awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" Soal Farish Hakimi dengan wajah serius.


"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."


Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?


Cinta Kau dan Aku menyelongkar kisah kehidupan seorang gadis lasak pintar; Nur Farisya Iman @ Risya yang mempunyai impian menjadi pemandu. Impian Risya tercapai bila dia ditawarkan jawatan pemandu peribadi pada seorang CEO muda; Farish Hakim. Pertemuan yang tidak disengajakan itu melahirkan cinta pandang pertama Farish pada Farisya. Hubungan yang makin akrab kerana keserasian Farish dengan sifat lurus , tulus juga keselambaan Risya makin melebarkan rasa kasih Farish pada Risya. Keuzuran yang menimpa ibu Risya di kampung dan huluran bantuan segera dari Farish telah membuka lembaran baru dalam kehidupan Risya bila dia diminta ibunya mengahwini Farish selepas selesai ibunya menjalani pembedahan. Risya yang terpaksa akur membuat rencana bersama rakan karibnya, Zack Kapcai dan Zamilah untuk mengelak dari berkahwin dengn Farish, namun rencananya terbongkar tanpa pengetahuannya dan selesai majlis ijabkabul dia dikejutkan dengan penampilan Farish sebagai suaminya!. 


Akur dengan suratan takdir, perkahwinan dilalui dengan redha namun sikap cemburu yang keterlaluan suami, ego, panas baran ditambah kemunculan adik ipar dan bekas tunangan suami memburukkan lagi suasana rumahtangga. Fitnah yang diatur kedua wanita itu akhirnya meleraikan ikatan perkahwinan yang baru berusia 5 bulan dan penceraian juga tragedi keguguran yang menimpa telahmembuka lembaran baru dalam hidup Farisya. Dia bangkit membina hidup baru.6 bulan berlalu, Farish kembali dan pertemuan secara tidak sengaja dengan bekas isteri akhirnya membawa kepada rentetan pembongkaran pakatan keji yang membawa kepada keruntuhan mahligai mereka dahulu. Farish yang insaf, sedar ingin kembali, namun Farisya yang sudah parah jiwa nya sudah tertutup pintu hati untuk memberi ruang untuk Farish kembali bertakhta.

Monday, August 29, 2011

SELAMAT HARI RAYA....


Siti Fairuz - Bila Rindu Kusebut Namamu



Tanpa Ku Sedar Aku Tersebut Namamu
mengapakah Hanya Dengan Tiba-Tiba
aku Pun Menjadi Rindu
dan Wajahmu Ku Terbayang
adakah Engkau Pun Begitu Merindu

bila Ku Rindu Aku Tersebut Namamu
bila Ku Resah Ingin Rasa Ku Bertemu
aku Jadi Tak Menentu
menunggu Kehadiranmu
mengapakah Lama Hilang Tanpa Berita

apa Khabarmu Di Sana Kekasihku
semoga Engkau Tak Lupa Padaku
jangan Biar Ku Merindu
jangan Biar Ku Tertunggu
sepinya Di Hatiku Menunggumu

bila Ku Rindu Aku Tersebut Namamu
di Dalam Mimpi Aku Dibelai Olehmu
indah Sungguh Percintaan
indahnya Berkasih Sayang
betapa Aku Merindu Kepadamu


Thursday, August 25, 2011

Quote For Today..





cintailah sesuatu itu sekadar saja

berkemungkinan ia akan menjadi kebencianmu pada suatu ketika

bencilah yang engkau benci itu sekadar saja

berkemungkinan ia akan menjadi kecintaanmu pada satu ketika



Hukum bercumbuan lelaki & perempuan tanpa ikatan perkahwinan..







Kerap kali kita melihat pasangan bercinta ini bercium tanpa rasa segan silu. Tetapi apakah sebenarnya hukum seorang lelaki dan perempuan yang bukan muhrim bersentuhan dan bercumbuan pada pertama kali tanpa melakukan zina? Dan adakah ini berdosa besar?

Sebenarnya, perbuatan tersebut sekalipun belum berzina tetapi ia telah membabitkan pelbagai dosa dan kesalahan yang ditegah Syariat, iaitu;

1. Ia menghampiri zina. Firman Allah (bermaksud); “Dan janganlah kamu menghampiri zina” (Surah al-Isra’, ayat 32). Berkata Imam Ibnu Kathir; “Dengan ayat ini Allah menegah hamba-hambaNya dari zina, dari menghampirinya dan dari terlibat dengan segala sebab dan pendorong kepada zina” (Lihat; Tafsir Ibnu Kathir).

2. Berdua-dua antara lelaki dan wanita bukan mahram. Sabda Nabi; “Tidak bersunyian (berdua-duaan) seorang lelaki dan seorang wanita melainkan syaitan akan menjadi yang ketiga antara mereka” (Sunan at-Tirmizi).

3. Menyentuh bukan mahram. Sabda Nabi; “Jika kepala seseorang dari kamu ditusuk dengan jarum dari besi, itu lebih baik baginya dari ia menyentuh seorang wanita yang tidak halal untuknya” (Riwayat Imam at-Thabrani dan al-Baihaqi. Berkata al-Haithami; para perawi hadis ini adalah perawi hadis soheh. Berkata al-Munziri; para perawinya adalah tsiqah Lihat; Faidhal-Qadier, hadis no. 7216). Jika menyentuh sudah begitu hebat ancamannya, bagaimana dengan saling bersentuhan dan bercumbuan.

4. Membuka aurat kepada bukan mahram. Firman Allah (bermaksud); “Dan janganlah mereka (perempuan-perempuan beriman) memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali kepada suami mereka, bapa mereka, bapa mertua mereka, anak-anak lelaki mereka…” (Surah an-Nur, ayat 31). Di dalam hadis, Rasulullah bersabda kepada orang lelaki; “Jagalah aurat kamu kecuali kepada isteri kamu atau hamba perempuan yang kamu miliki” (HR Imam Ahmad, Abu Daud, Ibnu Majah, an-Nasai dan at-Tirmizi. Menurut Imam at-Tirmizi; hadis ini hasan. Lihat hadis ini dalam al-Jami’ as-Saghier, hadis no. 264)

5. Tidak menjaga pandangan mata. Firman Allah; “Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kemaluan mereka…. Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kemaluan mereka” (Surah an-Nur, ayat 30-31).

6. Melepaskan nafsu seks mengikut jalan yang haram. Di dalam al-Quran Allah menyebutkan di antara sifat orang beriman ialah; “Mereka yang menjaga kemaluan mereka, kecuali kepada isteri mereka atau hamba sahaya mereka, maka sesungguhnya mereka tidaklah tercela. Maka sesiapa yang mengingini selain dari yang demikian itu, maka mereka adalah orang-orang yang melampaui batas” (Surah al-Mukminun, ayat 5-7). Perhatikan Allah menegaskan “sesiapa mengingini selain dari yang demikian itu” (yakni mencari jalan untuk melepaskan nafsu selain kepada isteri dan hamba sahaya) mereka adalah orang yang melampau batas. Dengan ayat ini Imam as-Syafiie menegaskan; Haram mengeluarkan mani dengan tangan (yakni melakukan onani) kerana ia termasuk melepaskan nafsu bukan kepada isteri atau hamba sahaya (Lihat; Tafsir Ibnu Kathir). Jika melepaskan nafsu secara sendirian sudah dianggap haram, apatahlagi jika membabitkan pasangan yang bukan mahram, maka lebih-lebih lagilah haram.

Orang yang melakukan perbuatan sedemikian wajiblah ia segera bertaubat kepada Allah. Pintu taubat sentiasa dibuka oleh Allah dengan syarat ia benar-benar bertaubat nasuha iaitu dengan melaksanakan rukun-rukun taubat berikut;
1. Meninggalkan maksiat tersebut sepenuhnya.
2. Menyesali ketelanjuran lalu dengan sesungguh hati.
3. Bertekad tidak akan mengulangi lagi.

Sebagai bukti kejujuran taubatnya, ia hendaklah mengubah hidupnya dari suasana maksiat kepada suasana taat (menjaga ibadah terutamanya solat, menjauhi pergaulan luar batasan antara lelaki dan wanita, bergaul dengan orang-orang soleh, mendampingi masjid dan majlis ilmu, menanamkan rasa takut kepada Allah dan balasan di akhirat). Hanya dengan berada dalam suasana ketaatan sahaja kita dapat memelihara diri dari terjerumus ke dalam maksiat. Di dalam hadis, Rasulullah bersabda; “Seseorang manusia itu berada di atas agama teman rapatnya. Maka hendaklah setiap dari kamu memerhati dengan siapa ia berteman” (HR Imam at-Tirmizi dan Abu Daud dari Abu Hurairah. Menurut as-Suyuti; hadis ini hasan. Lihat; al-Jami’ as-Saghier, hadis no. 4516)



sumber

Hijjaz - Rasulullah

Wednesday, August 24, 2011

Quote For Today...




"Jadilah seperti kain yang terbungkus rapi di

 dalam almari kerana harga jualannya lebih mahal

 di bandingkan kain yang sudah terbuka

 bungkusannya apa lagi kain itu sudah di pegang

 oleh kebanyakkan pembeli, tetapi tidak mahu

 membelinya"

Tuesday, August 23, 2011

Saturday, August 20, 2011

10 Perkara Jangan Beritahu Kepada Wanita

top secret not scarlet okkk hahaha

1. Anda tertarik dengan teman baiknya yang sangat seksi

Jika anda fikir teman baiknya itu kelihatan seksi, jangan beritahu perkara sebenar walau dengan nada bergurau sekalipun. Tidak mungkin pasangan anda berasakan itu satu gurauan, malah mereka akan berasa marah dan terluka. Dan dalam jangkamasa panjang kepercayaan mereka terhadap anda sedikit terhakis. Jangan sesekali fikir mereka kuat menghadapi kenyataan anda. Hakikatnya mana-mana perempuan tidak sekuat itu. Jadi jangan ambil risiko.


2. Anda telah melakukan sesuatu yang memalukan sebelum ini

Anda fikir inilah masa yang sesuai untuk membuktikan kejujuran dengan mendedahkan perkara sebenar. Sebenarnya pasangan anda tetap tidak dapat menerima bahawa diri mereka pernah diduakan. Wanita walaupun menyatakan mereka tidak berasa apa-apa sebenarnya mereka tebal dengan sifat dendam dan akan terus mengingati perkara itu sampai bila-bila. Berhati-hati apabila mahu melepaskan beban yang anda tanggung sekarang ini.


3. “Saya tidak berkenan awak berkawan dengan..(kawan perempuannya)”

Jangan sesekali merendah-rendahkan atau memperlekehkan teman-temannya. Sebaiknya beritahu perkara yang baik-baik sahaja tentang mereka. Anda baru sahaja bersama dengannnya sedangkan teman-teman mereka telah mengenali teman wanita anda sejak sekian lama. Siapakah yang lebih mengenali teman-teman kekasih anda itu? Pastinya anda tidak dalam senarai di atas.


4. Anda punyai hobi yang pelik

Anda mungkin pengumpul barangan ‘Transformer’ atau jam antik tegar dan menjadi teruja apabila melihat telur-telur cicak. Tetapi anda perlu sedar, apakah mereka dapat menerima hobi pelik anda itu? Jangan pula berlagak baik dengan memberitahu perkara sebenar kepada mereka. Peluang untuk anda ditinggalkan adalah lebih tinggi sebenarnya.


5. Jangan jadi ‘anak emak’

Beberapa kali dalam sehari anda menghubungi ibu anda? Jika jawapannya kerap kali, sebaiknya anda kurangkan sedikit. Wanita tidak suka merasakan seperti sedang berebut anda daripada ibu anda. Jadi simpan rahsia diri sekemas-kemasnya.


6. Bandingkan dirinya dengan teman wanita terdahulu

Wanita tidak suka dibandin-bandingkan dengan perempuan lain terutama hal yang buruk-buruk. Jika anda berbuat begini anda sebenarnya menempah satu hubungan yang singkat.


7. Simpan rahsia kelemahan anda

Jika anda jenis lelaki yang takutkan labah-labah mahupun cicak, simpan rahsia itu sebaiknya. Biarkan mereka tahu rahsia anda secara natural iaitu sepanjang berhubungan dengan anda.


8. “Saya suka dengan (nama wanita lain)”

Jangan beritahu mereka tentang isi hati anda ini lebih-lebih lagi jika anda seorang lelaki yang mudah tertarik dengan mana-mana wanita cantik.


9. “Saya rasa hubungan kita tidak terjamin lagi”

Wanita tertarik dengan lelaki yang penuh karisma dan keyakinan. Andai anda sendiri berasa kurang yakin malah sesekali berasa cemburu dengan status kerjayanya dan gajinya yang tinggi, pasti mereka mulai menghindari anda. Jika ada perasaan sebegitu sebaiknya anda kawal hati dengan sebaiknya. Tidak salah andai gaji mereka lebih besar daripada anda.


10. Dia tidak disukai keluarga anda

Anda hanya memarakkan api yang sedang menyala. Sebaiknya anda diamkan sahaja perkara itu daripada diketahui pasangan. Sementara menunggu masalah reda, anda boleh memujuk keluarga untuk menerimanya dengan memberitahu perkara baik tentang wanita pilihan anda itu.

FANTASY PREMIER LEAGUE 2011/12


FANTASY PREMIER LEAGUE 2011/12



dream team minggu ini

Friday, August 19, 2011

Iftar Ramadhan 1432H... Hotel Legend



salam..
Alhamdulilah hari ini hari ke 19 kita berpuasa
kali ni aku nak story about our 2nd iftar kat luar
huhuhu
kali ini akak aku yang sulong open table pulak
breaking fast kat Hotel Legend
so kat bawah ni ada la sikit gambar2 kami sedang makan


ni bapak gua with cucu bapak gua k huhu


ayahanda aku.. lu langsi.. lu punya pasal la


kakak aku yang sulung tgh suap kan anaknya..


sebelah aku tu abang ipar aku.. aku punya muka tak leh tahan itu kambing golek la


teh tarik mcm kat mamak woo


ini aku punya makanan haha
beriyani permaisuri+ayam kari+butter prawn+lamb stick+lamb curry
yang pinggan 1 lg kambing golek hahaha
habis okkk!!!



appetizer (sory eja sesedap rasa haha)


say... cheeseeee


haha amekk kauu
ni bukan aku punya

meja masih kosong lagi waktu ni sebab kami sedang memunggah makanan di buffet area hahaha


beruk bebenor muka aku ni hahaha.. sempat shopping lagi tu
dapat la kemeja pierre cardin dgn tshirt polo huhu


hotel legend tu atas the mall ni 


ni kalau korang nk google map la kan tp senang je kot nak cari tempat ni
tempat ni 1st time aku jemput si dia balik dr newcastle huhu..

apa-apa pun bersederhanalah kekita berbuka puasa ok
jangan membazir sebab mambazir amalam syaitan


Thursday, August 18, 2011

Iftar Ramadhan 1432H.. Nasi Arab @ Zam Zam, Shah Alam

salam..
bersempena bulan ramadhan
kami tukar selera pulak huhu
nak merasa makanan arab pulak
ada la 2-3 kali makan nasi arab ni
dua minggu sebelum puasa aritu aku ada gak belikan nasi arab utk makan sam-sama dengan akak aku
kali ini kami makan kat

Nasi Arab @ Zam Zam, Shah Alam

yang join buka puasa ni akak aku no 3 dgn 4 ( biasala adik beradik ramai)
actually yang belanja ni akak aku no3 ni
korang tengok la gambar2 yg sempat aku snap tyme berbuka 


 
ni ayahanda aku... lu langsi lu mati haha


3 beradik tengah gossipping


haa yang ensem ni ofkos la ku.. ni haikal anak buah aku.. fight gak maen ps pes dgn dia ni


adik aku dengan haikal dengan haziq.. 


haa ni akak aku no3.. open table noo..


ni pulak akak aku no4 dengan anaknya.. tgh pregnant tu huhu tahniah2..


zam zam alakazam


tengah makan pon sempat posing.. nampak bir halal tu?? halal ok..


ni anak buah aku ayra hadirah


terbaeekk dari ladang.. lamd kabsah dengan nasi mandy nyum nyum..


roti nan dgn salad huhu..


celebrate birthday ayra kali ke-2 dalam tempoh seminggu


dua sepupu yang tak boleh dipisahkan.. nur amani husna dengan ayra huhu..


potong jangan tak potong kak


gelas yang banyak tu gelas aku la tu haha


roti nan cecah ape ntah tapi sedap..


bir halal?? non alcohol ok..


restoran zam zam


arabic food


alhamdulilah
habis jugak makanan tu semua, takde pembaziran ok..
kepada sesiapa yang nak cuba boleh la try
ni alamatnya:

Jalan Tengku Ampuan Zabedah G 9/G, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor

Tok Gajah..

sesi Q&A..

Get widget here

Langsung Atau Tidak Langsung...

Segala nukilan di dalam blog ini adalah milik penuh empunya blog..

Dan saya akui ada juga copy paste dari blog-blog yang lain.. kisah-kisah disini bukanlah luahan rasa empunya blog tetapi hanya sekadar berkongsi rasa..

Kadang-kadang takut disalah erti..
segala kemusykilan boleh email saya

mohdhaniffmohdsani@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...