Wednesday, May 18, 2011

Surat Untuk My Future Son(s)

Salam..
Dear Son(s)

Due to the activeness of your mother and I, maybe, you gonna have a lot of brothers and sisters. If that burdens you like hell, I am so sorry for it. Well, your mother and I is completely in love and 'that' is completely out of our control. Lagi pun, Mama kamu comel sangat. So, setiap hari, malam pertama lah jawabnya.

Dear Son(s)

Tahukah kamu bahawa kaum kita adalah amat tidak boleh dipercayai? Dengan itu, sila lah perhatikan adik-adik perempuan kamu. Jangan sekali-kali kamu bagi mereka keluar dengan mana-mana lelaki bullshit. Kalau nak keluar juga, pastikan bukan berdua. Kamu sebagai abang, kamu mesti ikut dieorang. Perhatikan that guy. All the time. Non stop. Not even a second. Dan pastikan yang kamu sentiasa membawa baseball bat bersama. Just in case.. You know...

Dear Son(s)

Jangan menonton video lucah. I know. I know it is good and everybody watching it. Tapi, apa salahnya kalau kamu boleh jadi seperi Papa yang tak pernah menonton citer blue. Ingat best sangat ke tengok cerita macam tu? Balik-balik buat benda sama. Balik-balik buat benda sama. Bosan betul. Tak ada perkembangan langsung. Kan?

Dear son(s)

Papa berharap, bila besar nanti, kamu akan jadi baik macam Papa. Papa baik tau. Dah la baik, setia pulak tu. Dengan itu, jikalau kamu nampak gadis-gadis comel yang tunggu bas di waktu yang panas, apa salahnya kalau kamu tumpangkan dia sekali. Kalau dalam bas dan kamu ternampak ada gadis comel tengah berdiri, apa salahnya kalau kamu menyuruhnya untuk duduk di tempat kamu. Kita sebagai makhluk unik, limited dan terpelihara, kita mestilah tunjukkan teladan terhadap kaum-kaum yang satu lagi tu. Maklum lah, kaum satu lagi tu lembik. Tapi comel. Yeah I know. I like it.

Dear son(s)

Girl-girl zaman Papa tu semua berjenis-jenis yang ada. Zaman kamu Papa tak tahu lah pula. Tapi, Papa harap kamu pandai-pandai lah pilih isteri-isteri kamu. Yang suka main tepung di muka (make up 5 inci) tu, awal-awal kamu reject lah. Kamu mesti tak nak kahwin dengan perempuan bertopengkan tepung kan? Tau tak tepung tu lama-lama jadi apa? Ya, jadi daki. Kamu tentu tak nak kahwin dengan gadis banyak daki kan?

Kalau kamu nak keluar dengan mana-mana awek pun, tak der hal. Papa on jer. Tak kisah pun. Nak Papa teman kan pun tak apa. Tapi dengan satu syarat. awek tu mesti bukan murah lagi bukan mudah di dekati. Cari lah awek yang susah nak tackle sikit. Baru lah ada adventure. Tengok macam Papa. Ingat senang ke nak tackle Mama kamu tu? Susah tau. Maklum lah, Mama kamu tu artis. Berlakon dalam Adamaya. Dah lah berlakon, jadi duta Lip-Ice-Mentolatum-what-I-have-no-idea pulak tu. Memang banyak ah saingan Papa. Tapi Papa stready je. Papa relax-relax je.

Dear Son(s)

Cuba kamu bayangkan. Ingat best ke bila kita nampak awek yang comel, then kenyit-kenyit sikit dah dapat no phone. Tak ada adventure langsung. Mesti cepat bosan. Bak kata orang, tak ada drama. Well, ingat pesan Papa. "Cinta; susah datang, susah pergi." So, kalau nampak awek yang priceless tu, jangan cepat give up. Perempuan ni biasalah. Suka jual mahal. Bajet ah nak tengok kesungguhan si lelaki. Kang sekali lelaki tu give up, mula lah si perempuan menangis tanpa sebab. Mengada-ngada.

Oh oh lagi satu. First date, kena buat kat rumah. Papa nak buat audition untuk dia. Kalau tak cukup comel, Papa reject.

Tapi, andai kata kamu dah ada awek(s) comel, then kamu jumpa awek yang lagi-lagi comel dan muda. Please. Please lah jangan tamak. Ambil satu dua awek cukup lah. Yang selebihnya, hukur-hulurkan kan lah kat Papa. Anak Papa, kan?

No comments:

Post a Comment

Tok Gajah..

sesi Q&A..

Get widget here

Langsung Atau Tidak Langsung...

Segala nukilan di dalam blog ini adalah milik penuh empunya blog..

Dan saya akui ada juga copy paste dari blog-blog yang lain.. kisah-kisah disini bukanlah luahan rasa empunya blog tetapi hanya sekadar berkongsi rasa..

Kadang-kadang takut disalah erti..
segala kemusykilan boleh email saya

mohdhaniffmohdsani@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...