Wednesday, December 11, 2013

Penang.. Jalan2 cari makan..

Lepas jalan2 kat taiping esoknya kami ke penang pulak.

Jalan2 cari makan katanya haha. 1st tempat kami nak pegi bukit bendera. Guna waze jumpa penang hill then ikutla direction yg waze bagi.

Skali salah tempat la. Waze bawak kami kat taman bunga kat penang. Hampeh btol. Tapi guna waze lagi. Jumpa bukit bendera tp akhirnya jumpa jalan mati. Last2 tnye aunty kat shell. Baru la jumpa.

Sampai kat bukit bendera ya ampunn ramai banget manusia. So tak jadi la nak naik bukit bendera. Nasib baik tak sia2 ke situ sebab jumpa branch jeruk pak ali yg masyur. Jeruk mangga pak ali terbaekkk tok..

Pastu kami teruskan perjalanan untuk mengisi perut yang lapar di  nasi kandar line clear baek punya. Pusing punya pusing akhirnya jumpa gak. Kat situ jumpa akak gua sorang lagi. Terbaek nasi kandaq kat situ. Gua amek lauk ayam, sotong dgn udang. Rm25 puas hati gua makan kat situ. Ramai sgt org kat line clear ni dari semua pelosok rakyat malaysia.

Lepas makan kami gerak balik klang. Otw tu anak2 akak gua dah meracau2 nak main air haha. Terpaksa la abag ipar gua singgah kat bukit merah laketown resort. Tak sangka gua pun terlibat sama haha. Best woo main air kat bukit merah ni. Ada tips berguna, kalau korang nak main air kat sini korang sewa la pelampung sebab xlarat woo nak jalan atas air haha..

Otw back kami singgah kar rnr bukit gantang beli buah jambu dgn limau barli. Sempat jamah durian kampung perak. Makan malam dlm kete haha nasib baik kereta besar..

No comments:

Post a Comment

Tok Gajah..

sesi Q&A..

Get widget here

Langsung Atau Tidak Langsung...

Segala nukilan di dalam blog ini adalah milik penuh empunya blog..

Dan saya akui ada juga copy paste dari blog-blog yang lain.. kisah-kisah disini bukanlah luahan rasa empunya blog tetapi hanya sekadar berkongsi rasa..

Kadang-kadang takut disalah erti..
segala kemusykilan boleh email saya

mohdhaniffmohdsani@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...